МВР прати пловдивския си шеф в Кърджали, защото там положението било отчайващо

https://mreja.bg/novini/mvr-prati-plovdivskiya-si-shef-v-kardzhali-zashtoto-tam-polozhenieto-bilo-otchayvashto/86810 Mreja.bg
МВР прати пловдивския си шеф в Кърджали, защото там положението било отчайващо


Досегашният пловдивски шеф на МВР Атанас Илков е преместен в Кърджали, не като понижение, а заради недобрата работа на тамошното ръководство на полицията. Това съобщи зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, който представи новия шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев. По думите му оперативната обстановка в родопския град не била добра, нямало и добри резултати от борбата с престъпността. "Смятаме, че преместването на старши комисар Илков с неговия опит ще успее да овладее обстановката в Кърджали и докрая на година ще се поздравим с по-добри резултати", допълни Балабанов.

Според него най-подходящ да оглави втората по големина дирекция на МВР в страната е старши комисар Йордан Рогачев. "Няма нищо по-естествено от това Бил е началник на 4-то РУ в Пловдив, завършил е право в ПУ, минал е през всички нива на системата и идва като директор на полицията в Пазарджик, посочи зам.-министърът. Той допълни, че ще оставят Рогачев сам да си направи промени в своя екип.

"Ще работя в три направления: битова престъпност с повече присъствие на униформени в малките населени места, борба с наркотиците, и по-малко жертви и травми на пътя.", изброи Рогачев. Той увери, че за момента не се очакват промени на ръководния екип в Пловдив. 

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.