Мръсен бизнес се вихри на ГКПП Кулата

https://mreja.bg/novini/mrasen-biznes-se-vihri-na-gkpp-kulata/105942 Mreja.bg
Мръсен бизнес се вихри на ГКПП Кулата


Обсъжда се пълно блокиране на влизането


Мръсен бизнес се вихри на ГКПП Кулата с пълна сила.


 


Фабрика за фалшифицирани документи за отрицателен тест на коронавирус спретнаха и продават експерти на границата Кулата – Промахона.


 


Това съобщават гръцки медии, информира "Труд". Според репортаж на тв Мега засилените проверки на граничния пункт през последните седмици показаха, че има тактически план за продаване на отрицателни тестове на туристи, които искат да преминат границата срещу 30-40 евро.


 


Тези, които имат вече оригинални PCR тестове за К-19 в ръцете си, които не са от сертифицирани лаборатории ги препращат на други, които променят името на пациента, за който се предполага, че е бил тестван за коронавирус.


 


След установената злоупотреба гръцките власти взеха решение от следващата сряда да признават тестове само от 100 лицензирани лаборатории на Балканите.


Припомняме, че преди дни от Министерство на външните работи (МВнР) публикуваха пълен списък на сертифицираните лаборатории в България, където тръгналите към Гърция могат да направят необходимия тест.


 


Гърците са в шок от факта колко бързо сме се организирали с мрежа за издаване на фалшиви сертификати за отрицателен коронавирус тест. Обсъждат дори и пълно блокиране на влизането в Гърция през ГКПП Кулата-Промахон.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.