Моряк от кораба "Вера Су" направи скандални разкрития

https://mreja.bg/novini/moryak-ot-koraba-vera-su-napravi-skandalni-razkritiya/108516 Mreja.bg
Моряк от кораба "Вера Су" направи скандални разкрития


Ето какво разкри моряк от кораба "Вера Су"


Моряк от кораба "Вера Су", който заседна крах бреговете на Камен бряг, проговори. Той заяви, че всички от екипа се страхуват за живота си.


Морякът добави пред камерите на БНТ, че не получават редовно заплатите си.


Вече 15-и ден плавателният съд остава блокиран край Яйлата. Остава неясна и съдбата на екипажа. От брега обстановката на борда изглежда спокойна, но това е далеч от истината.


Морякът заяви, че всички са взели решение да спрат работа, тъй като желаят да се приберат в домовете си. 


Единствено капитанът и главният инженер продължават да работят. Морякът заяви, че е тяхно право да поискат изработените си възнаграждения.


От документ на БНТ стана ясно, че възнагражденията на екипажа до 4 октомври са на обща стойност от 11 380 щатски долара. Служителите настояват да получат възнагражденията си в брой.


Онур Хазар е капитан на кораба, а неговият помощник е Абдула Кемал. Според документите екипажът се състои от шест души.


Морякът заяви, че са били заплашвани от мениджъра на екипажа и разполагат със запис, но въпреки това никой не ни помага, пише БЛИЦ.


Екипажът е от Турция и Азербайджан. Представителите на фирмата от Варна и Лондон направиха опит да разговарят с моряците, но без успех.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.