МОН взе окончателно решение за учениците

https://mreja.bg/novini/mon-vze-okonchatelno-reshenie-za-uchenicite/105395 Mreja.bg
МОН взе окончателно решение за учениците


МОН взе окончателно решение за учениците. Просветното ведомство реши учебната година да приключи дистанционно. Учениците ще се върнат в училищата единствено за провеждане на изпитите. Решението бе взето от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, членовете на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество в образованието и представители на родителски организации, съобщава БЛИЦ.


В следващите дни ще стана ясни датите за предстоящите изпити. При определянето им ще се отчете развитието на епидемиологичната обстановка в страната, както и постъпващите в Министерството на образованието становища.


От МОН съобщават, че образователната система е в готовност за провеждане на изпити при строго спазване на всички мерки за безопасност, включително за учениците в самостоятелна и задочна форма на обучение.


По време на срещата бе прието в училищата да се допускат индивидуални консултации за децата, които са пожелали такива, както и консултации по преценка на преподавателя.


Материалът, който ще бъде включен в изпитите, ще е съобразен с нивото на усвоените знания и преподадените теми.


До дни ще бъде съобщено каква част от материала ще отпадне от изпитите. Участниците в срещата изразиха подкрепата си към действията на правителството и МОН в създалата се ситуация с цел запазване здравето и безопасността на учениците, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.