МОН с нова идея за учениците

https://mreja.bg/novini/mon-s-nova-ideya-za-uchenicite/106289 Mreja.bg
МОН с нова идея за учениците


МОН съобщи за поредната идея за учениците по време на пандемията


МОН съобщи важна идея, свързана с обучението на учениците. Образователното ведомство възнамерява да се създаде оборотен фонд с устройства, които ще бъдат използвани от училищата по време на онлайн обучение, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на "Труд".


По този начин ще се преодолее недостигът на компютри и таблети. В момента около 35 000 деца в училищна възраст не разполагат с тях. Това са общо 10% от учениците.


Красимир Вълчев заяви, че ще бъдат закупени около 80 000 устройства, но вероятно ведомството няма да успее да реализира покупката тази година.


Образователният министър добави, че няма държава, която да е осигурила устройства и равен достъп на всички ученици.


Към настоящия момент наситеността с устройства е близо 90%. 


Закупените компютри ще бъдат собственост на училищата и при преминаване към обучение в електронна среда, те ще бъдат предоставяни на учениците. 


Образователният министър добави, че ще има задължение за взаимопомощ между училищата. 


Той добави, че МОН ще напомни на училищата да проведат родителски срещи преди началото на учебната година с цел предварително предоставяне на цялата необходима информация.


Вълчев заяви, че няма да се правят тестове на всички ученици преди 15 септември.


За спазването на правилата в училище ще се разчита не само на учителите, но и на родителите, които трябва предварително да подготвят децата си.


Децата, които не спазват правилата, вероятно ще бъдат наказвани единствено със забележка, допълни образователният министър. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.