Могерини: ЕС съжалява за санкциите на САЩ срещу иранския външен министър

https://mreja.bg/novini/mogerini-es-sazhalyava-za-sankciite-na-sasht-sreshtu-iranskiya-vanshen-ministar/86915 Mreja.bg
Могерини: ЕС съжалява за санкциите на САЩ срещу иранския външен министър


Европейският съюз съжалява за решението на САЩ да санкционират иранския външен министър Мохамад Джавад Зариф и ще продължат да работят с него, каза в Брюксел днес говорител на шефката на европейската дипломация Федерика Могерини, цитиран от Франс прес и БТА.

"Господин Зариф е най-високопоставеният ирански дипломат и ни е нужно да поддържаме дипломатически контакти с Техеран", каза говорителят Карлос Руис де Гордехуела.

САЩ обявиха вчера, че въвеждат санкции срещу Зариф, който, според представител на правителството на президента Тръмп, " е лице на иранския режим пред международната общност и е начело на разпространението на пропаганда и дезинформация в подкрепа на (иранската) ядрена програма, на създаването на балистични ракети и терористични мрежи".

Попадането в санкционния списък означава блокиране на негово имущество или интереси в САЩ. Самият Зариф каза, че това няма да окаже въздействие върху него или семейството му, защото те нямат имущество или интереси извън Иран.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.