Много тежък удар по Баневи

https://mreja.bg/novini/mnogo-tezhak-udar-po-banevi/106081 Mreja.bg
Много тежък удар по Баневи


Два от имотите им отиват на тезгяха


Изключително тежък удар по Евгения и Николай Баневи.


 


Два мезонета на подсъдимите за пране на пари и данъчни престъпления отиват на тезгяха.


Имотите са обявени за публична продан от частния съдия изпълнител Милен Бъзински, след като им е наложена възбрана през март 2020 г. заради дълговете на дружествата на подсъдимия и половинката им и делата, водени срещу тях.


 


Апартаментите се намират в една от най-атрактивните части на София – на столичния бул. „Витоша“103, на броени метри и от Южния парк. По ирония на съдбата и в непосредствена близост на супер тузарското жилище на председателя на ВКС – Лозан Панов. То се намира малко по-нагоре по булеварда, но от другата страна, пише "Монитор".


 


Двата мезонета заемат предпоследния и последния етаж на пететажна кооперация на „Витошка“ и са точно над руски гастроном – напълно в синхрон с генезиса и аспирациите на Баневи. Те са обединени, с еднакъв идентификатор са, а общата им площ е близо 300 кв.м.


 


Единият апартамент е 125,45 квадрата, а другият – 155,17, като към тях има и две мазета. Имотите се водят на една от семейните фирми на подсъдимите – „Къмпъни билд комерс“, която е собственост на печално известната АКБ, с която по време на масовата приватизация, а след това и при бандитското раздържавяване на кабинета „Костов“, Банев успя да сложи ръка на цяла серия предприятия, вземайки ги на безценица.


 


Публичният търг за мезонетите е обявен за 11 септември тази година при стартова цена от 520 800 лева без ДДС или 624 960 лева с данък добавена стойност. До 10 септември лицата, които имат желание да участват в търга, могат да ги огледат, но срещу предварителна уговорка, става ясно от обявлението на ЧСИ-то.


 


Имотът, отиващ на тезгяха, е с печална слава. В него изкарва последните си години втората съпруга на Николай Банев – починалата преди 15 години поетеса Дочка Банева. След кончината й, Банев се ожени за тогавашната си любовница Евгения.


 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.