Мнението на специалиста: Може ли да се доверим на златото по време на криза?

https://mreja.bg/novini/mnenieto-na-specialista-mozhe-li-da-se-doverim-na-zlatoto-po-vreme-na-kriza/105600 Mreja.bg
Мнението на специалиста: Може ли да се доверим на златото по време на криза?


Ето какво е мнението на експерта по отношение на златото и инвестицията в него като средство за защита от инфлация

През последните месеци интересът към златото с цел инвестиция, става все по-голям. Въпрос дали то може наистина да ни предпази от инфлацията е изключително актуален точно в този момент.


Според Цветослав Цачев, който е главен инвестиционен консултант на ЕЛАНА Трейдинг, цената на ценния метал ще продължи да расте.


Тя ще повишава и когато парите се обезценяват поради ограничения добив или растящото търсене на злато за инвестиции и бижута, счита експертът.


Той е убеден, че влиянието на тази комбинация от фактори ще става все по-осезаемо през следващата година. В световен мащаб инвеститорите ще продължат да гледат на златото като на основен актив и средство защита от инфлация.


Цачев е убеден, че този метал има бъдеще като инвестиционен инструмент. Той припомня, че хиляди години именно златото е било пари, а преди няколко десетилетия то е останало единствено като паричен актив в балансите на централните банки. По-късни някои от тях се отказаха от златните си резерви, припомня експертът.


Той допълва, че към днешна дата приложението на златото не се е променило много.


Инвестиционният консултант споделя, че през последната година се наблюдава значително обезценяване на парите спрямо златото.


"Цената на златото се покачва заедно с икономическите рискове, страховете от инфлация и парите, създавани от централните банки. Заради историята си то е харесвано от някои хора. А други не го харесват заради настоящето развитие на глобалната икономика – дефицити, дългове и печатане на пари", допълва Цачев, цитиран от investor.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.