Младен Маринов ще принуди ромите да спазват мерките срещу коронавируса!

https://mreja.bg/novini/mladen-marinov-shte-prinudi-romite-da-spazvat-merkite-sreshtu-koronavirusa/105262 Mreja.bg
Младен Маринов ще принуди ромите да спазват мерките срещу коронавируса!


Министърът на вътрешните работи Младен Маринов е категоричен, че няма да остави ромите да сеят зараза по улиците. В момента в махалите масово не се зачитат никакви мерки, ходи се на групички и не се носят нито маски, нито ръкавици. Това обаче ще бъде променено съвсем скоро, отсече вътрешният министър!

,,В определени ситуации ще се наложи принуда в ромските квартали. Има хора, които нямат грамотност да си попълнят декларацията за придвижване. Затова ще се наложи да се ограничат такива хора. Ситуацията се мени постоянно. Ако мерките не дадат резултат, ще се приложат други. Не е време да се лъжем. Трябва да правим това, което институциите предлагат. Упражняваме контрол на хората, които са под карантина. Над 100 са досъдебните производства за неспазването на карантина. Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите'', закани се вътрешният министър.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.