Млада лекарка скочи на доц. Мангъров

https://mreja.bg/novini/mlada-lekarka-skochi-na-doc-mangarov/105938 Mreja.bg
Млада лекарка скочи на доц. Мангъров


Млада лекарка посече доц. Атанас Мангъров


Млада лекарка от Велико Търново скочи на доц. Мангъров. Тя опроверга поредните му предположения и заяви, че предава случая на Етичната комисия заради обида на цялото лекарско съсловие.


Мангъров настоява за масово заразяване с коронавирус за придобиването на стаден имунитет. В едно от последните си изказвания той заяви, че хоспитализациите в болниците ще се увеличат заради двойно по-скъпата клинична пътека.


Д-р Сибила Маринова, началник на отделение в МБАЛ-Велико Търново заяви, че това не е вярно. Тя заяви, че хоспитализациите в болниците не са се увеличили заради скок на клиничната пътека.


"Цената на пътеката все още е 618 лева, възможно е тя да се увеличи, но за момента не е увеличена", заяви лекарката в телевизионен ефир.


Д-р Маринова добави, че средната стойност само на медикаментите за един болен от коронавирус възлиза на 1300 лева. Тя добави, че в много случаи парите от пътеката са недостатъчни.


Д-р Маринова поясни, че в болница се приемат тежко болните, хората с двустранна бронхопневмония.


Тя допълни, че това е обида към всички лекари, които работят на 30 градуса с гащеризони и не са виждали семействата си от 3 месеца.


Лекарката даде за пример колегата си д-р Дончо Дончев от ВМА, който от 3 месеца е на квартира и не е виждал семейството си. Колегата й вече е прекарал заразата и в момента диша с остатъците от белите си дробове.


Д-р Маринова е категорична, че ако у нас се разиграят сценариите на Франция, Италия и Испания, болниците няма да издържат, пише БЛИЦ.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.