Мистерията с произхода на коронавируса се заплита все повече

https://mreja.bg/novini/misteriyata-s-proizhoda-na-koronavirusa-se-zaplita-vse-poveche/108666 Mreja.bg
Мистерията с произхода на коронавируса се заплита все повече


Мистерията с произхода на коронавируса се заплита все повече


Резултатите от разузнаването на САЩ за произхода на коронавируса вече са публикувани на сайта на Службата на директора на Националното разузнаване на страната.


Установено е, че коронавирусът не е създаден като биологично оръжие. Опасният вирус не е бил подложен и на модифициране чрез генно инженерство.


От разузнаването допълва още, че произходът на коронавируса може никога да не бъде доказан.


В документа се казва още, че според повечето агенции ковид вероятно не проектиран според гените ни. Единствено 2 агенции са на мнение, че не съществуват достатъчно доказателства, които да потвърдят или да отхвърлят това твърдение.


В доклада се казва още, че китайските служители не са знаели за вируса преди избухването на пандемията.


Според службите не се изключва версията за предаване на коварната инфекция от животно на човек. Те не отхвърлят и предупреждението за лабораторен инцидент.


В доклада се казва още, че по всяка вероятност ще има нужда от сътрудничество от страна на Китай, за да се изясни истината около произхода на вируса, който плъзна по цял свят.


Но за глобалното разследване все още има пречки, които идват от страна на Пекин. Китай продължава да възпрепятства разследването и да обвинява други държави.


Но учените не пренебрегват факта, че идентифицираният през 2013 година ТОРС е плъзнал от китайската провинция Юнан.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.