Мира Радева захапа д-р Симидчиев за ваксините и мерките

https://mreja.bg/novini/mira-radeva-zahapa-d-r-simidchiev-za-vaksinite-i-merkite/107169 Mreja.bg
Мира Радева захапа д-р Симидчиев за ваксините и мерките


Мира Радева захапа д-р Симидчиев за ваксините и мерките


Социоложката Мира Радева коментира в ефира на Нова тв мерките, които се прилагат за ограничаване разпространението на коронавируса.


Тя заяви, че демократичния свят е отстъпил от разбиранията си какво и как трябва да прави. 


"Това, което направи здравеопазването в света е за поклон. Тези хора дадоха много жертви. Освен това аз съм голям привърженик на ваксините. Политическият аспект обаче е ужасяващ. Политиците влязоха като слон в стъкларски магазин", каза социоложката.


Пулмологът Александър Симидчиев заяви, че трябва да се създава позитивно-социална дистанция и хората сами да разберат защо се налага да я спазват.


Той заяви, че ако хората са имали доверие в мерките, са щели сами да пожелаят да са по-изолирани."За година ни отнеха усещането, че живеем. Хората не могат да имат доверие, когато централизирано им се говори едно нещо", заяви Радева.


"Китай е авторитарен. Защо когато Ухан затвори и целият демократичен свят затвори", допълни още социоложката.Относно ваксините Мира Радева заяви, че те не са безплатни и се плащат от данъците ни.


"Не е редно да ме изнудват да се ваксинирам", заяви още тя.


Според Симидчиев здравната система непрестанно се развива, а данните се следят.


Той е категоричен, че трябва да гледаме напред, а не назад. Експертът призова за спазване на мерките.


"Носенето на маски намалява с около 40% вероятността да заразяваме другите. Не говорим за лично предпазване, а да пазим другите", заяви пулмологът, цитиран от БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.