Министерството ще финансира училищата, които искат електронен дневник

https://mreja.bg/novini/ministerstvoto-shte-finansira-uchilishtata-koito-iskat-elektronen-dnevnik/88054 Mreja.bg
Министерството ще финансира училищата, които искат електронен дневник


Министерството на образованието и науката финансира всички училища в страната, които желаят да ползват електронни дневници през новата учебна година.

За специализирания софтуер Министерството на образованието и науката /МОН/ е заложило близо 2 милиона лева по националната програма "Информационни и комуникационни технологии", съобщи пресцентърът на МОН.

Училищата могат да изберат свободно доставчик на услугата и да заявят закупуването на електронен дневник до 3 септември 2019 г., като средствата, които ще получат, ще бъдат диференцирани спрямо броя на учениците им, предаде БТА.

Електронните дневници следва да бъдат достъпни през стандартните браузъри и да функционират през мобилни устройства. Те трябва да имат модул за родители с безплатно известяване в реално време при постъпване на нова информация - оценки, отсъствия, съобщения от учители и други.

Софтуерът ще дава възможност за въвеждане и извеждане на обобщена информация за работата в клас на учениците, за постиженията им по даден предмет, за активността и инициативността им, за отношенията със съученици им и за други теми. Тази информация ще могат да достъпват и заинтересовани учители, педагогически съветници или психолози, които работят с някои от децата.

По националната програма са предвидени средства за абонамент за доставка на интернет услуги за всички училища в страната, както и за оборудване на училищата и детските градини с хардуер и мултимедия за фронтално обучение.

Кандидатстването за тях, както и заявяването на средствата за електронни дневници, ще става през онлайн платформата на националните програми: https://np.mon.bg/.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.