Министерството на транспорта с последни новини за кораба "Вера Су"

https://mreja.bg/novini/ministerstvoto-na-transporta-s-posledni-novini-za-koraba-vera-su/108553 Mreja.bg
Министерството на транспорта с последни новини за кораба "Вера Су"


Ето какви са последните новини за кораба "Вера Су"


От Министерството на транспорта съобщиха какво се случва с кораба "Вера Су". Засега промяна в състоянието на плавателния съд, който преди 19 дни заседна край местността „Яйлата“.Вълнението на морето в момента е около 5 бала, но тъй като корабът е добре укрепен, местоположението му остава непроменено. От БНР съобщават, че засега не могат да бъдат предприети никакви дейности по неговото изваждане. 

И днес метеорологичните условия няма да позволяват предприемането на акция за изтеглянето на плавателния съд. На борда му има 3000 тона азотен тор. От това количество са разтоварени едва 200 тона.

И днес корабът остава без екипаж, тъй като вълнението на морето не позволява качването на такъв.


От  „Морска администрация“ остават на мястото на инцидента и следят случващото се.

Според прогнозата на синоптиците подобряване на времето се предвижда през следващите два дни. Едва тогава е възможно да започне разтоварване на кораба.

За постоянно в ареста остават капитанът и вторият помощник-капитан. При доказване на тяхната вина законът предвижда лишаване от свобода от 5 до 15 години, пише БЛИЦ. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.