Министър Денков с горещи новини за учащите

https://mreja.bg/novini/ministar-denkov-s-goreshti-novini-za-uchashtite/109274 Mreja.bg
Министър Денков с горещи новини за учащите


В някои общини вече не се правят тестове


Николай Денков съобщи нова порция горещи новини, които засягат учениците.


 


По време на днешното си посещение си в Пловдив, той отбеляза, че Здравното министерство е това, което следи здравословното състояние на учениците. В този ред на мисли именно те са тези, които ще решат кога да отпадне тестването им.


 


Той припомни, че към днешна дата тестовете отпадат при положение, че заболеваемостта е под 250 на 100 хиляди души.


60 общини са били в тази ситуация към края на предходната седмица.


 


Министър Денков отбеляза, че немалка част от учениците вече не се подлагат на тестове. Той обаче допълни, че е от особена важност през следващите дни как ще се развие ситуацията , отбелязва Dariknews.bg.


 


Образователният министър съобщи, че в България тече подготовка за посрещането на до 100 хиляди деца и младежи от Украйна.


Към края на миналата седмица броят им е бил около 11 300. Все още обаче не е ясно дали те възнамеряват да останат да живеят в страната ни или ще продължат своя път зад граница.


 


От думите на образователния министър стана ясно, че около 20 хиляди украински деца и младежи могат да бъдат включени в родната образователна система, без да се налага сериозна реорганизация.


Източник: vesti.bg


325 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.