Министър Ананиев сдаде поста си на шефа на "Александровска"!

https://mreja.bg/novini/ministar-ananiev-sdade-posta-si-na-shefa-na-aleksandrovska/105994 Mreja.bg
Министър Ананиев сдаде поста си на шефа на "Александровска"!


Кирил Ананиев сдаде поста си на проф. Костадин Ангелов!

Новият здравен министър след спешните оставки днес, е шефът на УМБАЛ „Александровска” проф. Костадин Ангелов. Хирургът заема мястото на досегашния министър на здравеопазването Кирил Ананиев, който пък оглавява финансовото министерство.


Проф. Ангелов неколкократно е канен да поеме поста, но винаги досега е отказвал поканите. Усилията му бяха съсредоточени в това да работи за болницата си и да я превърне в здравно заведение на високо равнище.


Сега, когато той вече е министър, директор на болницата става неговият заместник проф. Димитър Буланов. Той е и един от лекарите от първа линия в битката с Ковид-19.


Важно е да отбележим, че проф. Костадин Ангелов е магистър по медицина и по обществено здраве и здравен мениджмънт от Медицинския университет – София. Той обаче има и магистратура по финанси от УНСС.


Бившият вече шеф на "Александровска" е перфектен специалист е по хирургия, хирургична онкология, хепатобилиарна и панкреатична хирургия.


Кариерата му започва през 2004 г. в спешното отделение на Окръжна болница София (сега УМБАЛ „Св. Анна”). От 2006 г. е хирург в Клиниката по хирургия на УМБАЛ „Александровска”.


Член е на управителния съвет на Асоциацията на университетските болници в България, на Академичния съвет и на Факултетния съвет на Медицинския факултет в МУ-София, където е преподавател.


До днес бе съветник в Комисията по здравеопазване към Народното събрание и главен координатор на Експертния съвет по хирургия към Министерство на здравеопазването. Владее английски и руски език, ползва работно френски език.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.