Мицотакис: Процесът на интеграция на Скопие в ЕС ще бъде инструмент за натиск

https://mreja.bg/novini/micotakis-procesat-na-integraciya-na-skopie-v-es-shte-bade-instrument-za-natisk/85956 Mreja.bg
Мицотакис: Процесът на интеграция на Скопие в ЕС ще бъде инструмент за натиск


Негативните последици от Преспанския договор ще се смекчават с два инструмента, обяви гръцкият премиер Кириакос Мицотакис непосредствено преди депутатите да гласуват доверие на неговото правителство, съобщава информационният сайт 24мк.

В изказването си пред парламента Мицотакис каза, че процесът на интеграция на Северна Македония в ЕС ще се използва като инструмент за натиск и за силна подкрепа за марката "Македония", предава БТА.

"Необходимо е да се борим, за да смекчим негативните последици, използвайки като инструмент за натиск процеса на интеграция на Скопие в ЕС. Трябва да окажем силна подкрепа на македонските продукти, които вие оставихте на съдбата им. Необходимо е провеждането на голяма световна комуникационна кампания за автентичната гръцка Македония. Казвам това и ще то направя. И ако вие, господин Ципрас, не искате да дадете подкрепа, тъй като смятате, че договорът, който подписахте, е толкова важен, сами ще сторим това", каза премиерът Мицотакис, обръщайки се от трибуната към своя предшественик, лидера на Сириза Алексис Ципрас.

Мицотакис обяви борба за уреждане на гръцките търговски марки и етикети с името "Македония" и добави, че също така ще използва възможностите за присъединяване на Северна Македония към ЕС по начин, по който Гърция ще може да извлече най-голяма полза от тези преговори, съобщават гръцките медии, цитирани от 24 мк.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.