Международен шофьор в Шумен със съмнения за коронавирус

https://mreja.bg/novini/mezhdunaroden-shofyor-v-shumen-sas-samneniya-za-koronavirus/105137 Mreja.bg
Международен шофьор в Шумен със съмнения за коронавирус


Международен шофьор е постъпил сутринта в понеделник в болницата в Шумен с втрисане и болки в тялото и е настанен в изолатора на инфекциозно отделение, пише Труд бг.

Взета му е проба, както и на още шестима пациенти с пневмонии, за изследване за коронавирус. Това съобщи управителят на болницата с-р Димитър Костов след заседание на Областния щаб за борба с коронавируса. Според него болницата има ограничен запас от маски с филтри, от специални облекла и шлемове, и се очаква доставка.

Здравното заведение има готовонст да разкрие още 60 легла при нужда, но тогава се очаква проблем с персонала, който ще ги обслужва. Разговори са водени с шефовете на две лечебни заведения за командироване на медици. В момента надлимитната дейност на болницата вече е над 90 000 лв. В Шумен се вземат строги мерки срещу коронавируса.

Освен забраната за масово събиране на хора на открито и закрито, във всички институции, които работят с граждани се изисква дезинфекция 4 пъти на ден. Същото важи и за заведенията за хранене, банките, центровете за работа с деца. Областният щаб препоръчва само в краен слуай да се извършват пътувания в чужбина и до областите с доказани случаи на коронавирус. В Шуменско занятията в училищата ще бъдат възстановени на 12 март, но при стриктен входен филтър за болни.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.