Мъж от Балчик остава ареста за разпространение на наркотици

https://mreja.bg/novini/mazh-ot-balchik-ostava-aresta-za-razprostranenie-na-narkotici/86677 Mreja.bg
Мъж от Балчик остава ареста за разпространение на наркотици


Апелативният съд във Варна потвърди като законосъобразен първоначалния арест на Валери А., обвиняем с още едно лице по досъдебно производство на РУ на МВР в Балчик за държане на наркотични вещества, предназначени за разпространение. Преди 10 дни Окръжният съд в Добрич е определил най-тежката мярка за процесуална принуда спрямо обвиняемия, държал високорискови наркотични вещества: 33,9гр. - марихуана, 60,8гр. – метаамфетамин и 5,8гр. - амфетамини.

Днес въззивната апелативна инстанция намери за правилни и обосновани всички изводи на Добричкия окръжен съд. Както припомни и прокурорът от Апелативна прокуратура – многобройни са свидетелските показания на лицата, които са закупували многократно различни видове дрога от обвиняемия. И този съд отбелязва високия интензитет на престъпната деятелност на Валери, начина на разпространение и предварителното дозиране на наркотичните вещества. От началото на следствените действия вече са налични протокол за претърсване и изземване на лек автомобил и на жилищата, които обитават двамата обвиняеми.Има данни, че Валери е продавал наркотичните вещества и пред дома си. Преценката на всички тези данни, на гласните и на писмените свидетелства и материалиq обосновават категорично обоснования извод, че обвиняемият е съпричастен към притежанието на забранените от закона вещества, предназначени за разпространение. За това тежко умишлено престъпно деяние законът предвижда наказание от две до осем години „лишаване от свобода” и „глоба” от пет хиляди до двадесет хиляди лева.

С оглед тежестта на наказанието и високата му обществена опасност и този съд намира, че има риск обвиняемият да извърши престъпление или да се укрие. Основание за този извод се съдържа и в криминалната регистрация на Валери от 2016г. за извършено от него друго деяние, отново свързано с притежание на наркотични вещества. Обвиняемият е безработен ивероятно формира доходи от разпространението на забранени от закона вещества.

Второто лице, привлечено като обвиняемо по това досъдебно производство е съдействало на разследващите и търпи мярка „парична гаранция“ в размер на 500 лв.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.