Майката на убит в атентата на бургаското летище: Ако охраната беше на ниво, това нямаше да се случи

https://mreja.bg/novini/maykata-na-ubit-v-atentata-na-burgaskoto-letishte-ako-ohranata-beshe-na-nivo-tova-nyamashe-da-se-sluchi/85470 Mreja.bg
Майката на убит в атентата на бургаското летище: Ако охраната беше на ниво, това нямаше да се случи


Измина още една година без сина ми, много ми е тежко, липсва ми. Животът ми след атентата на 18 юли 2012 г. се промени. Всяка година на този ден съм в Бургас, защото имаме нужда това тъжно събитие да се припомня", сподели Рути Харуш, майка на израелския турист Маор Харуш, който бе един от шестимата загинали по време на терористичния акт. 

Според нея и роднини на загиналия Маор трагедията нямало как да се случи, ако охраната и сигурността на летището са били по-сериозни. 

Близо 20 роднини на петимата израелски туристи се събират в момента пред мемориала на жертвите, изграден точно на мястото на атентата на бургаското летище. Тук са посланикът на Израел Ирит Лилиян, министърът на транспорта, кметът на Бургас, както и бившият вътрешен министър Цветан Цветан, по чието време стана атентата.

Церемонията започна очаквайте подробности. 

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.