Майкъл Карпентър: Дачич планира да се меси във вътрешната политика на САЩ

https://mreja.bg/novini/maykal-karpentar-dachich-planira-da-se-mesi-vav-vatreshnata-politika-na-sasht/87579 Mreja.bg
Майкъл Карпентър: Дачич планира да се меси във вътрешната политика на САЩ


Изявлението на сръбския външен министър Ивица Дачич, че ще организира сръбската диаспора в САЩ да гласува на президентските избори за Доналд Тръмп, са знак, че иска да се меси във вътрешната политика на Съединените щати, заяви Майкъл Карпентър, съветник на бившия вицепрезидент Джоу Байдън, сега кандидат за номинация на Демократическата партия, предаде Танюг.

"Сръбският външен министър планира да се меси в американската вътрешна политика като обедини сръбските американци да гласуват за Тръмп през 2020", написа Карпентър в Туитър и сподели изявлението на Дачич, съобщава БТА.

Карпентър добави, че личното му мнение е, че Дачич прави голяма грешка, а що се отнася до американската подкрепа за европейския път на Сърбия, тя трябва да остане резултат от договор между двете най-големи партии в САЩ.

Дачич обяви вчера за вестник "Сръбски телеграф", че ще организира сърбите, които живеят в САЩ, да гласуват за Доналд Тръмп на президентските избори догодина. Това ще ни създаде по-добра позиция в новата администрация във Вашингтон, добави Дачич и изтъкна, че в САЩ живеят 650 000 сърби. /

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.