Мая Манолова атакува зелените сертификати в съда: Заповедта е противоконституционна и незаконна!

https://mreja.bg/novini/maya-manolova-atakuva-zelenite-sertifikati-v-sada-zapovedta-e-protivokonstitucionna-i-nezakonna/108602 Mreja.bg
Мая Манолова атакува зелените сертификати в съда: Заповедта е противоконституционна и незаконна!


"Изправи се БГ! Ние идваме" (ИБГНИ) ще обжалва пред Върховния административен съд (ВАС) и пред Комисията по дискриминация въвеждането на зелените сертификати като вход на обществени места. Това обяви лидерът на коалицията Мая Манолова.По думите ѝ заповедта не е справедлива за хората, тя е противоконституционна и незаконосъобразна - разделя обществото на ваксинирани и неваксинирани, браншовете, областите и обектите, в които ще се прилага, както и противоречи на текстове на Наказателния кодекс. Тя очаква отново да бъдат ударени туристическите хотели, търговските обекти и обектите за спорт и култура.

"Освен това при 20% ваксинирано население заповедта ще бъде неработеща и неизпълнима", посочи Манолова, според която виновни за създалата се ситуация обаче са ексуправляващите. Тя не пропусна да нападне ГЕРБ, като запита да не би бившият здравен министър Костадин Ангелов да е бил по-добър. Манолова уточни, че ако служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров не проумее гражданското недоволство, несъвършенствата и пороците на заповедта, ИБГНИ ще се включат в протестите.

Манолова определи като пълен абсурд да се гласува със зелени сертификати на президентските и предсрочни парламентарни избори на 14 ноември. Тя бе категорична, че пълен национален локдаун не трябва да бъде въвеждан и настоя кризата да не се използва за политически дивиденти.

"Напълно против сме за затваряне, при положението, че цяла Европа отваря - ние да затваряме? Няма как чрез ограничаване на права, на правото на труд да накараш хората да се ваксинират. Това е доброволен акт и насила хубост не става", подчерта Манолова.

Тя призова служебния здравен министър Стойчо Кацаров да отмени заповедта за зелените сертификати, пише Блиц.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.