Математик отправи призив за незабавен локдаун

https://mreja.bg/novini/matematik-otpravi-priziv-za-nezabaven-lokdaun/108629 Mreja.bg
Математик отправи призив за незабавен локдаун


Математик отправи призив за незабавен локдаун


В ефира на БНР проф. Огнян Кунчев, математик от БАН,  призова към незабавен локдаун. Той е категоричен, че данните от понеделник не са актуални и всъщност най-малко 4000 хиляди души са със симптоми.


Експертът поясни, че тези нива трябва да се умножат по 4, 5 и ще се получи реалната бройка на заразените, които са безсимптомни.
Математикът допълни, че в случая става дума за морал, а не за математически прогнози.


Проф. Кунчев заяви, че лошото на мерките дори при пълен локдаун, е че резултатът е наличен след 2 седмици.


Той е убеден, че след 15 дни ще е осезаем и резултатът от зеления сертификат. Той допълни, че в момента 600 са интензивните легла, а реанимациите са пълни.


Математикът поясни, че остават 100 легла, над 6000 легла за ковид са заети. Проф. Кунчев добави, че страдат най-много хората на 60 години, но това не се показва по телевизията.


Той е категоричен, че локдаунът трябва да бъде въведен веднага и на ден да се ваксинират поне 50 хиляди души, пише БЛИЦ.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.