Маски, дезинфектанти, изолатори - така изглежда сезон 2020

https://mreja.bg/novini/maski-dezinfektanti-izolatori-taka-izglezhda-sezon-2020/105445 Mreja.bg
Маски, дезинфектанти, изолатори - така изглежда сезон 2020


Това са правилата, по които ще протича това лято почивката ни


Коронавирусът промени дори почивката ни и сезон 2020 ще е свързан с множество мерки, ограничаващи разпространението на заразата


От туристическия бранш вече обявиха, че се подготвят за предстоящия сезон. Разработен е план, целящ свеждане по минимум на възможността за разпространение на коронавирусната инфекция. Маските, шлемовете, дезинфектантите и дистанцията ще заемат основно място във въведените мерки.


Курортен комплекс „Албена” обяви, че влизащите там автомобили ще бъдат посрещани на КПП. Служители с гръбни пръскачки ще извършват дезинфекция на колите, пише Марица.бг.


На КПП-то ще се извършва и меренето на температурата на влизащите в курорта туристи.


Друго нововъведение е обособеният във всеки хотел изолатор за отделяне на туристите с висока температура. Те ще остават там до пристигането на медицинския екип. Пластмасовата посуда ще бъде използвана в много заведения това лято.


Изхранването по предварително изготвено меню и румсервизът също ще се възродят.


Използването на собствена хавлиена кърпа на плажа също става задължително.


Храните без опаковка ще се съхраняват по начин, който възпрепятства прекия досег на клиента с тях. За целта ще се използва плексигласова преграда.


Само на членове от едно семейство ще имат право да стоят на една маса и между масите в заведенията ще има определено разстояние.


Сезон 2020 ще се сблъска с още два сериозни проблема - намалените доходи на голяма част от българите и вече ползваните пи принуда отпуски заради извънредното положение, пише pochivka.blitz.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.