Мартин Карбовски става член на СЕМ?

https://mreja.bg/novini/martin-karbovski-stava-chlen-na-sem/109361 Mreja.bg
Мартин Карбовски става член на СЕМ?


Мартин Карбовски е сред кандидатите за член на СЕМ!

Известният журналист Мартин Карбовски съвсем скоро може да започне нова работа. Не става въпрос обаче за ново предаване, което ще прави, а за влизането му в Съвета на електронните медии.

Една от управляващите партии „Има такъв народ“ е издигнала името на Карбовски като кандидат за член на СЕМ. Самият журналист бе потърсен за коментар, но нито потвърди, нито отрече.

Новината обаче бе потвърдена от зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов. Той обяви пред медиите, че се надява Карбовски да допринесе за подобряването на медийната среда у нас, която според него е под всякаква критика от 10 години насам.

Кандидатурата на Мартин Карбовски точно от ИТН не е чак такава изненада, тъй като той е в близки отношения с председателя на партията Слави Трифонов. Двамата се познават още от студентските си години, а журналистът често е бил гост в шоуто на Дългия през годините.

На 18 април ще стане ясно дали Карбовски ще започне работа в СЕМ. Засега има само още една кандидатура и тя е на Пролет Велкова, която е издигната от „Демократична България“. Все още не е ясно дали и останалите партии ще издигнат свои човек за позицията.

Източник: https:www.svobodnaevropa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.