Марионетките на Цветан Василев с гнусни лъжи по адрес на Делян Пеевски

https://mreja.bg/novini/marionetkite-na-cvetan-vasilev-s-gnusni-lazhi-po-adres-na-delyan-peevski/104954 Mreja.bg
Марионетките на Цветан Василев с гнусни лъжи по адрес на Делян Пеевски


Сайтът на Огнян Стефанов (агент Академик), който е предимно за мокри поръчки, изля поредната голяма доза помия срещу депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски. Безсилието на Стефанов стига дотам, че освен дежурните лъжи и нечистоплътни внушения, той вкарва в арсенала си нов каруцарски „аргумент“ – звучна сръбска псувня. Продиктувана му вероятно от неговия господар Цветан Василев, който вече над 5 години се укрива от правосъдието в Белград.


И този път Огнян Стефанов използва своето алтер-его, псевдоним или ако щете агентурно име – „Д-р Димитър Попкутуев”, за да избълва клеветнически внушения срещу Делян Пеевски, които нямат нищо общо с истината. Поводът за всичко това стана настояването на главният прокурор Иван Гешев Сърбия да спре да го увърта и да екстрадира най-после Цветан Василев, когото от 7 години брани както майка брани детето си.

В отговор поръчковият журналист на банкера-беглец Огнян Стефанов (Попкутуев) размахва строго пръст към главния прокурор. Време е, настоява агент Академик, Гешев да отговори, “как така депутатът от ДПС Делян Пеевски остава незабелязан по делото „КТБ“.


И цитира собствените си стари клевети, че „Пеевски е ползвал над 500 млн. от банката, а заедно с майка си Ирена Кръстева са теглили и други над 500 млн кредити от КТБ“. Стефанов дори цитира Иван Гешев, както дяволът цитира евангелието. Понеже главният прокурор заяви, че неплатените данъци на Васил Божков означават по 100 лв към пенсията на всеки пенсионер, „то ако прокуратурата се заеме с Пеевски към пенсиите ще се прибавят поне още по 200 лева“, смело разсъждава мнимата персона Попкутуев.


Всички тези измислени сметки щяха да изглеждат смешно, ако цялата ситуация не беше крайно арогантна. Истината е, че само Фондът за гapaнтиpaнe нa влoгoвeтe плати на ужилените вложители в КТБ над 3,7 млрд. лева. Това е директна щета за бюджета, породена от престъпната схема на Василев. Ако тези пари не бяха загубени за държавата, пенсионерите можеше да получат и по 700 лева към пенсиите си. С грабежа на века обаче Василев причини още по-големи финансови щети, а също така безпрецедентната му лакомия застраши банковата система.


Фактите обаче са съвсем други и за тях си има официални доказателства.


Първо, Делян Пеевски не е свързан по никакъв начин с източването на КТБ, нито пък е заемал някакъв пост във фалирания от Василев трезор. Самият Пеевски публично заяви още през 2017 г., че той и семейството му са имали кредити от КТБ, които обаче са обслужвани редовно и са напълно погасени. Пеевски и който и да е член на семейството му не дължат нито стотинка на КТБ. Този факт може да бъде много лесно проверен, включително чрез удостоверенията от синдиците. Това бе потвърдено и от международните експертизи, а Стив Ханке и авторитетната международната агенция „АликсПартнърс“ директно заявиха, че Цветан Василев е източвал трезора като пирамида.


Изключително нагло е точно Цветан Василев, който се крие от 7 години в Сърбия, да раздава присъди кой е ограбил КТБ, когато в стотиците томове по делото се вижда арогантната му схема трезорът да се окраде чрез подставени лица и кухи фирми. А върхът на цинизма е средства от банката да се използват от съпругата му Антоанета и дъщерята Радосвета за покупка на луксозни парфюми и, простете – дамски гащи.


Второ, именно Делян Пеевски и няколко депутати от ДПС инициираха през 2017 г. закона срещу вторичното разграбване на КТБ. Тогава контролираните от олигархията медии от фабриката за фалшиви новини бурно протестираха срещу законопроекта и го заклеймиха като „лош“ и едва ли не в услуга на Пеевски.


Днес фактите са следните: законът „Пеевски“ върна на държавата над 1 милиард лева, заграбени от КТБ. Това стана ясно в края на януари от съобщение до медиите от синдиците на трезора. В отчета на синдиците ясно се подчертава, че съществен принос за това имат приетите през 2018 година от парламента промени в Закона за банковата несъстоятелност, които бяха обнародвани на 13 март 2018 г. Промените бяха внесени от депутатите Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид от ДПС. Ето защо Пеевски е враг на крадливата олигархия…


И макар Делян Пеевски да няма и никога да е нямал нищо общо с грабежа на КТБ, самият той многократно е проверяван и доброволно се е подлагал на проверка от всевъзможни институции. Срещу него няма нито едно смущаващо обстоятелство. Затова е невероятна наглост укриващият се от правосъдието Цветан Василев да раздава морал чрез компрометираната си армия от послушни журналисти. Габровският БГ-Мадоф се опитва да надене овча кожа върху вълчия си кожух, но не му се получава. Не му се получава и да прави хората на овце, защото истината прозира отдалеч и тя не е в негова полза. Ако иска да докаже, че е невинен, което е поставено под повече от съмнение, да се яви пред Темида, а не да излива глупостите си в сайтовете за фейк-конфекция.

Източник: https:www.monitor.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.