Маринела Арабаджиева е направила опит за самоубийство

https://mreja.bg/novini/marinela-arabadzhieva-e-napravila-opit-za-samoubiystvo/106076 Mreja.bg
Маринела Арабаджиева е направила опит за самоубийство


За момента остава под домашен арест


Бизнес дамата Маринела Арабаджиева, която е съпруга на мастития хотелиер Ветко Арабаджиев, е направила опит да сложи край на живота си с медикаменти.


 


Това става ясно от съобщение на столична болница до съда. Именно в лечебното заведение тя е била приета по спешност на 17 юли. 


 


Припомняме, че Специализираният съд бе излязъл с решение на 15 юли за повторно задържане на бизнес дамата Маринела Арабаджиева, след като в края на май бе решено тя да бъде освободена незабавно от ареста. Маринела Арабаджиева, съпругът й Ветко, синът им Вълчо и още 5 души са подсъдими за данъчни престъпления и пране на пари. Преди седмица съдът върна делото на прокуратурата и нареди Арабаджиева да бъде освободена веднага, на което държавното обвинение отговори с протест.


 


Арабаджиева е под домашен арест от май след повече от 1 г. в ареста, но прокуратурата настояваше да се върне на топло. Съпругът й още е зад решетките. При приема ѝ на 17 юли станало ясно, че е Маринела Арабаджиева е приела огромна доза от лекарството хлофазолин, което се пие при хипертонични кризи.


 


Тя е била стабилизирана, а по-късно, на 22 юли и прегледана от психиатър. В заключението си специалистът е посочил, че Арабаджиева има висок риск от самоубийство, както и чувство за безнадежност и безпомощност. Имало риск тя да направи и повторен опит за самоубийство при стресова ситуация.


 


На заседание от сряда Апелативният специализиран наказателен съд с председател Георги Ушев е оставил без уважение искането на прокуратурата Арабаджиева да бъде задържана под стража и тя остава под домашен арест.


 

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.