Мариани влиза в топ 5 на най-скъпо продадените от "Левски"

https://mreja.bg/novini/mariani-vliza-v-top-5-na-nay-skapo-prodadenite-ot-levski/86724 Mreja.bg
Мариани влиза в топ 5 на най-скъпо продадените от "Левски"


“Левски” се раздели с най-силния си футболист в момента - Давиде Мариани. Халфът вкара нови два гола при 3:1 над “Ботев” (Пд) в понеделник, като бе сменен преди края и се сбогува с публиката на “Герена”. Мачът се оказа последен за него със синия екип заради изкушаващо предложение от арабския “Ал Насър”. Швейцарски издания пишат, че Мариани ще получава “в пъти по-голямо възнаграждение”, а арабите ще го позлатят и със специални бонуси.

По непотвърдена информация “Левски” ще получи доста сериозна сума - 1,5 млн. евро. Това ще нареди Мариани в топ 5 на най-скъпо продадените футболисти на “Левски”.

Рекорда държи Георги Иванов-Гонзо. През 2002 г. той бе продаден за 4,1 млн. долара на френския “Рен” (тогава курсът на долара е сходен с този на еврото сега). Вторият най-скъпо продаден левскар е Гара Дембеле - 2,3 млн. евро през 2011 г. на “Фрайбург”. На трето място е Валери Домовчийски, продаден през 2008 г. за 1,6 млн. евро на “Херта”. Мариян Христов през 1997 г. е продаден на “Кайзерслаутерн” за 3 млн. марки, равняващи се на 3 млн. лева. Ричард Еромоигбе през 2008 г. премина в “Химки” срещу 2 млн. долара.

Ако сумата от 1,5 млн. евро, която “Ал Насър” ще плати на “Левски”, се потвърди, то Давиде Мариани се превръща в №4 при най-скъпо продадените футболисти от “Герена”.

28-годишният швейцарец има 4 гола в първите три кръга на първенството, както и два гола от три мача в Лига Европа. През миналата кампания се отчете с 11 гола и 10 асистенции. Има общо 17 гола в 43 мача за “Левски”.

Докато Давиде Мариани потегли за финализиране на сделката с арабите, от “Левски” очакват нови входящи трансфери. Отново със “сините” тренира португалецът Фелипе Нашименто, който бе даден под наем на румънския “Политехника”.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.