“Мама миа” за първи път на открито

https://mreja.bg/novini/mama-mia-za-parvi-pat-na-otkrito/86844 Mreja.bg
“Мама миа” за първи път на открито


Мюзикълът на Софийската опера и балет “Мама миа” ще се играе за първи път на открито в четвъртък вечер на Белоградчишките скали. Предвидени са още три представления - в петък, събота и неделя, в рамките на четвъртия фестивал “Опера на върховете”.

Това са едни от последните представления на култовия спектакъл, който тръгва на лятно турне и през август и септември ще се играе в курорта Албена, в летния театър във Варна и в Античния театър в Пловдив. 48-ото, 49-ото и 50-ото представление са в средата на септември в столицата. Лицензът е платен само за 50 представления и тъй като в операта наесен започва подготовка за нов мюзикъл - “Клетниците”, представленията на “Мама миа” ще може да бъдат възстановени едва през втората половина на 2020 г.

Посетителите на фестивала в Белоградчик могат да гледат и пещерните импресии по Вагнер в пещерата Магурата, която се намира на 29 километра от града. Те траят около 2 часа и половина, през които посетителите минават почти през цялата пещера, където се представя основната нишка от сюжета на “Рейнско злато”, разнообразен с картини от “Танхойзер” и “Парсифал”, изпълнени на живо от солисти и хор на Софийската опера. Движението с лични коли в района на Белоградчишките скали и на пещерата е забранено и публиката се превозва в специално наети автобуси.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.