Лоши новини за туристите в Гърция

https://mreja.bg/novini/loshi-novini-za-turistite-v-garciya/107981 Mreja.bg
Лоши новини за туристите в Гърция


Лоши новини за туристите в Гърция


Гърция отново затяга мерките и това ще се окаже сериозен удар за туризма. 


Гръцките власти решиха да върнат някои ограничения върху дейността на ресторантите, нощните клубове и баровете след рязък скок на новозаразените с коронавируса, които достигнаха близо 1800 през изминалото денонощие. Това съобщава БТА, позовавайки се на Ройтерс.


От 8 юли ресторантите, баровете, клубовете и увеселителните заведения ще работят само със седящи клиенти. Те ще осъществяват дейността си в съответствие с определените правила за капацитета. Това заяви заместник-министърът за защита на гражданите Никос Хардалиас, пише БЛИЦ.


На извънреден брифинг той посочи, че нарушителите са изправени пред тежки глоби, включително спиране на дейността им.


Хардалиас допълни, че спешните мерки целят да овладеят разпространението на вируса сред младите хора, което ще осигури по-безопасно лято.


През последното денонощие Гърция регистрира 1797 нови случая на коронавирусна инфекция - два пъти повече от предишния ден, когато бяха потвърдени 801 нови случая. Починаха още 8 души.


Общо 429 144 са регистрираните случаи в страната от началото на пандемията, а 12 754 души са починали. Около 38 процента от подлежащото на ваксинация население в страната е напълно ваксинирано, а властите предложиха финансови стимули, за да насърчат ваксинацията. Целта на здравните власти е да се постигнат най-малко 70% ваксинирани до есента.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.