Лоши новини за сезона в Слънчев бряг

https://mreja.bg/novini/loshi-novini-za-sezona-v-slanchev-bryag/105547 Mreja.bg
Лоши новини за сезона в Слънчев бряг


Сезонът в Слънчев бряг пред провал


Хотелиерите в Слънчев бряг са силно притеснени. Малка част от тях биха си позволили работа при настоящите условия. Хотелиерът Малина Стратиева заяви в ефира на бТВ, че много малко от колегите й могат да си позволят подобен лукс.


Въпреки че 10 юни е обявената дата за евентуално откриване на сезона, предварителните данни сочат, че едва 5%-10% от хотелите са започнали подготовка за предстоящия сезон.


Стратиева поясни, че полетите от Великобритания са преустановени до 30 юни. Тя добави, че при евентуално отваряне на хотелите на 1 юли, вероятно до средата на месеца те ще имат заетост едва 15-20%.


Стойка Терзиева, която е представител на Съюза на съсобствениците в "Слънчев бряг", заяви че все още не е налична точна информация за старта на чартърните полети. Тя допълни, че липсва и точен списък с резервациите, които ще се реализират.


Терзиева се опасява, че при потвърждаване на малък брой от направените резервации, хотелите ще преценят дали изобщо си заслужава да работят това лято. Вероятно за тях няма да бъде икономически изгодно до отворят.


Георги Николчев от Българската асоциация на собствениците в туризма изрази песимистичната си нагласа по отношение на това дали британските туристи ще почиват тази година по нашето Черноморие. Той заяви, че надеждите на бранша са свързани основно с немските туристи, пише news.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.