Лоши новини за летния сезон у нас

https://mreja.bg/novini/loshi-novini-za-letniya-sezon-u-nas/108053 Mreja.bg
Лоши новини за летния сезон у нас


Новините не са никак добри


В средата на сезона наетите служители в хотели и ресторанти по родното Черноморие са повече от гостите, пише БЛИЦ, позовавайки се на "Монитор".


"Нали виждате какво е положението - обслужващият персонал е повече от туристите", лаконично обобщават от бранша. Дори в средата на юли това твърдение не звучи пресилено и най-точно описва ситуацията по родното Черноморие.


Сезонът върви една идея по-добре от миналото лято, но въпреки това положението пак си е плачевно. Повечето хотели и къщи за гости по Южното Черноморие са празни, а тези, които са имали щастието да посрещнат гости, работят в 30 до 50% от капацитета си.


Туристи предимно от Румъния, Полша, Чехия, Унгария и Израел почиват в момента в Слънчев бряг. Това лято няма германци, англичани и скандинавци, а присъствието на руснаците е символично.


"Знаете, че заради повишената заболеваемост в Москва от коронавирус идването на руснаци у нас стана много трудно.


Преди затягането на мерките действително кацнаха няколко чартъра, но това не са класическите туристи с резервации в хотели", споделят хотелиери.


Те допълват, че в момента по Черноморието са единствено руснаците, които имат собствени имоти там.


Но голяма част от тях възнамеряват да си тръгнат по-рано от планираното.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.