Лоши новини ще сюрпризират туристите по родното Черноморие това лято

https://mreja.bg/novini/loshi-novini-shte-syurprizirat-turistite-po-rodnoto-chernomorie-tova-lyato/109383 Mreja.bg
Лоши новини ще сюрпризират туристите по родното Черноморие това лято


Без безплатни шезлонги и чадъри


Бъдещите туристи по родното Черноморие това лято, бяха попарени с лоши новини доста преди старта на сезона.


 


От Асоциацията на концесионерите на морски плажове заявиха, че икономическите мерки, подпомагащи останалата част от туристическия сектор не дават резултат за плажовете.


От асоциацията отправиха редица предложения към туристическото министерство.


 


Те отбелязват, че в договора не е заложено увеличението на концесионната такса, което се случва ежегодно. Освен това наемът не е с процента на инфлация, който се увеличава всяка година. За сметка на това обаче е заложена индексация или процент увеличение на платената услуга.


 


Концесионерът от Крайморие Николай Димитров коментира, че тяхното искане е с анекс към договора да имат право да повишават платените услуги. Те ще поискат този процент да е правопропорционален на увеличението на наема.


 


Преобладаващата част от договорите на стопани на ивици са от 2015-2016 година. Това означава, че в тях са заложени цени, които към момента са крайно неактуални.


Концесионерите са категорични, че ще настояват да им бъдат намалени част от концесионните такси и наемите. Това отбелязва радио „Бургас“.


 


На практика това иде да рече, че най-вероятно тази година по плажовете на Южното Черноморие няма да има безплатни шезлонги и чадъри.


За пореден път ще има и проблем с осигуряването на спасители и медицински персонал за плажовете.


Източник: pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.