Лил Нас Екс изравни рекорди на "Билборд"

https://mreja.bg/novini/lil-nas-eks-izravni-rekordi-na-bilbord/85891 Mreja.bg
Лил Нас Екс изравни рекорди на "Билборд"


С парчето си "Old Town Road" рапърът Лил Нас Екс изравни рекорди на "Билборд", като се задържа 16 поредни седмици на първа позиция в класацията, предава Асошиейтед прес.

Досега на подобно постижение се радваха единствено Марая Кери и "Бойз ту мен" с хита "One Sweet Day" и "Despacito" в изпълнение на Луис Фонси, Деди Янки и Джъстин Бийбър.

Но никоя друга песен в която и да е класация на "Билборд", не се е задържала на първа позиция повече от 16 седмици в 61-годишната история на списанието.

Кънтри-рапът "Old Town Road" първоначално беше замислен като солова песен, но 20-годишният Лил Нас Екс покани за участие в парчето и неговия оригинален изпълнител - Били Рей Сайръс. Римейкът веднага се превърна в хит, като успехът му в голяма степен се дължеше на стрийминга в интернет.

Парчето вече 16 седмица се задържа начело на аренби и рап класациите. Лил Нас Екс се надява да се изяви като абсолютен рекордьор следващата седмица, като стане първият изпълнител, задържал се 17 седмици на върха на класациите на "Билборд".

Парчето "Old Town Road" се появи в дебютния албум на Лил Нас Екс, който се изкачи до втора позиция в класацията на "Билборд" по-рано този месец. В тавата са включени също парчетата "Panini" и "Rodeo" с Карла Би.

Песента Old Town Rock се радва на множество версии, включително и ремикси на Дипло, Йънг Тъг и Мейсън Рамзи.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.