Летището в Триполи спря работа заради ракетен обстрел

https://mreja.bg/novini/letishteto-v-tripoli-sprya-rabota-zaradi-raketen-obstrel/87971 Mreja.bg
Летището в Триполи спря работа заради ракетен обстрел


Летището на Триполи "Митига", което единственото функциониращо в либийската столица, спря работа заради ракетен обстрел, съобщи БТА.

Двете страни в конфликта в Либия се обвиниха взаимно за атаката, извършена в нарушение на обявеното прекратяване на огъня, по случай големия мюсюлмански празник Курбан Байрам, предаде Франс прес.

Управата на летище "Митига" съобщи, че въздушният трафик е спрян до ново нареждане,.

Летището се намира в район под контрола на базираното в Триполи правителство на националното съгласие (ПНС).

ПНС и т. нар. Либийска национална армия (ЛНА) под командването на маршал Халифа Хафтар, "силния човек" в Източна Либия, се обвиниха взаимно за атаката.

Вчера двете страни в конфликта обявиха, че приемат предложеното от ООН временно прекратяване на огъня по случай празника Айд ал Адха, който продължава от днес до вторник.

В началото на април ЛНА започна офанзива за превземане на Триполи. След повече от четири месеца на сражения, силите на Хафтар остават в подстъпите на либийската столица, където са спрени от силите на признатото от ООН ПНС.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.