Лекари от Ухан направиха тревожно разкритие за коронавируса

https://mreja.bg/novini/lekari-ot-uhan-napraviha-trevozhno-razkritie-za-koronavirusa/105371 Mreja.bg
Лекари от Ухан направиха тревожно разкритие за коронавируса


Лекари от Ухан обявиха, че има пациенти, които са се възстановили от коронавирус и не проявяват симптоми, но тестовете им все още са положителни, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от БТА.


Положителните тестове на вече излекуваните пациенти остават едно от предизвикателствата пред мерките за облекчаване на ограниченията.


Лекарите от Ухан са установили, че тестовете на пациентите остават положителни след 50-60, дори и след 70 дни.


Вероятността, че тези хора могат да продължат да заразяват здрави пациенти, притеснява сериозни държавите, които вече планират облекчаване на мерките. 


Стандартната препоръка за изолационния след излагане на вируса е в период на 14 дни.


Все още липсва информация от здравните власти в Китай колко точно са тези пациенти.


В Южна Корея пробите на около 1000 души са били положителни четири седмици или дори повече след приключване на лечението.


В Италия специалистите са стигнали до извода, че пациентите с коронавирус дават положителни резултати от тестовете за период около месец.


В Китай изписването от болница става след два положителни PCR теста, които са направени през 24 часа. Някои специалисти настояват тези тестове да станат общо три.


При повечето пациенти с положителни тестове за дълго време, не се проявяват симптоми и много малка част от тях се влошават. Учените все още не могат да си обяснят на какво се дължи това поведение на вируса, пише БЛИЦ.0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.