Лъсна огромната лъжа на Евгени Марчев

https://mreja.bg/novini/lasna-ogromnata-lazha-na-evgeni-marchev/105982 Mreja.bg
Лъсна огромната лъжа на Евгени Марчев


Думите му се оказаха пълна измислица


Оказва се, че думите на студента от Хага – Евгени Марчев, който твърдеше, че е пребит от полицейски служители по време на протеста, са пълни измислици.


 


Епикризата, с която студентът е напуснал „Пирогов“, видя бял свят.


Документът е разписан от проф. Николай Габровски, съобщава "Дарик".  


 


Диагнозата на Марчев при напускането е „комоцио церебри“ с повърхностна контузия на главата (контузио регио париеталис капитис) и охлузване на коляното, за която съобщиха и от полицията още на 11 юли.


 


Студентът бе задържан от служителите на СДВР след размириците на протеста на 10 юли вечерта пред сградата на Министерския съвет. Марчев, родителите му, както и организаторите на протеста от т. нар. „Отровно трио“, твърдяха, че той е бил жестоко пребит от полицаите под колоните на Министерския съвет.


 


„Ако го снимате и го покажете колко е бит, ще стане революция“, обяви миналата седмица в тв интервю един от „Отровното трио“ – адвокат Николай Хаджигенов, който често води дела срещу полицията. Тези дни самият Марчев за първи път даде половинчасово телевизионно интервю. Малко по-късно в коментари във Фейсбук много хора питаха защо, след като е бил жестоко пребит, не се виждат видими белези.


 


Той твърди, че е получил множество „шутове, удари по гърба, бъбреците, главата, по цялото тяло“. И в резултат имал хематоми по лицето и главата. Такива обаче не си видяха на телевизионния екран, а според лекарите малки кръвоизливи и хематоми се разнасят и преминават за около 2 до 3 седмици.


 


„През цялата вечер съм им се молил (на полицаите в ареста - б.р.), казал съм им - хора, искам линейка, болят ме гърдите, не мога да дишам“, оплака се още Евгени Марчев. Той изрази пълно доверие в лекарите и медицинските сестри от „Пирогов“ и дори им изказа благодарност.


 


Същите лекари от „Пирогов“ обаче не са установили никакви проблеми с гръдния кош или белия дроб на студента. „На 11 юли му беше извършена рентгенография – на гръден кош и бял дроб. "Д-р Георгиева установи, че всички параметри са в нормалните показатели на клинично здрав човек. Констатира, че е запазена целостта на обхванатите кости, т.е. няма счупвания“, разказаха източници от "Пирогов".

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.