Кюфтенца от тиквички със сирене

https://mreja.bg/novini/kyuftenca-ot-tikvichki-sas-sirene/85982 Mreja.bg
Кюфтенца от тиквички със сирене


Вашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите.

Изпращайте рецептите си на

адреси [email protected]

и [email protected]

За въпроси - тел. 942 25 31.

КОЙ ГОТВИ 

“Предлагам ви лесна рецепта за миникюфтенца от тиквички със сирене. Те могат да бъдат изпечени на фурна или да бъдат изпържени. И двата варианта са вкусни”, пише ни Наталия Панчева.

ПРОДУКТИ 

2-3 тиквички, 1 ч.ч. настъргано твърдо сирене (гауда или пармезан), 1-2 моркова, 3 с.л. пълнозърнесто брашно или галета, майонеза или заквасена сметана за намазване, смлян черен пипер и сол на вкус, листа китайско зеле, мента и маслини за украса

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ 

Измиваме тиквичките, обелваме ги и махаме меката им вътрешна част със семките. Настъргваме ги на ситно ренде. Посоляваме ги и оставяме поне за 30 минути да отделят сока си.

Изцеждаме ги с ръце и ги смесваме с настърганите моркови и сирене. Овкусяваме с черен пипер на вкус и добавяме брашното или галетата. От получената смес оформяме кюфтенца.

Печем ги в намазнена тава в предварително загрята на 200 градуса фурна до златистокафяво или ги изпържваме в тиган със загрята мазнина и ги оставяме върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина.

Изчакваме леко да изстинат и ги слепваме по две с майонеза или сметана. Поднасяме ги върху листа китайско зеле, украсени с мента и маслини.

Източник: https:www.24chasa.bg


С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.