Курортът Златни пясъци затваря! Какво се случва?

https://mreja.bg/novini/kurortat-zlatni-pyasaci-zatvarya-kakvo-se-sluchva/106166 Mreja.bg
Курортът Златни пясъци затваря! Какво се случва?


Положението е повече от плачевно


В курорта Златни пясъци вече започнаха да затварят хотелите. Това се случва поради липсата на  туристи.


 


Някои ще затворят тази седмица, а други вече го направиха още на 15 август, заяви Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци, цитиран от TravelNews.


 


Според него причината в по-ранното приключване на сезона е в анулирането на чартърните програми на германските туроператори до Варна. Последните чартъри с германски туристи на концерна DER Touristik, в който влиза големият туроператор ITS, бяха на 18 август.


 


В момента в курорта има предимно българи, румънци, а от тази седмица и малко израелци. Според Щерев много малко хотели ще останат да работят и през септември. Доста хотели и заведения в курорта въобще не отвориха този сезон.


 


Германия постави в средата на август областите Варна и Добрич в червения списък за пътуванията на нейните граждани. Мярката засегна курортите Златни пясъци, Свети Константин и Елена, и Албена. Област Варна вече е извадена от списъка и полетите вече са прекратени.


Чартърната програма, с която се водят гости в трите комплекса се прекрати преждевременно с един месец.


 


"Засега ситуацията в Слънчев бряг е по-добра въпреки, че 70% от хотелите въобще не отвориха тази година. Работещите обекти в Слънчев бряг ще продължат да приемат гости до 10 септември", каза Елена Иванова, зам.-председател на Съюза на собствениците в курорта. Български туристи се очаква да има до празниците около 6 септември.


Освен българи, в момента най-много туристи има от Румъния, Германия, Полша и Украйна.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.