Криминален психолог предупреди за сериозни ескалации на протеста

https://mreja.bg/novini/kriminalen-psiholog-predupredi-za-seriozni-eskalacii-na-protesta/106269 Mreja.bg
Криминален психолог предупреди за сериозни ескалации на протеста


Той посочи, че когато имаш тълпа, имаш анонимност и спираш да се притесняваш за последствията


„В момента се трупа гняв. Смятам, че ще се стигне до много по-сериозни ексцесии, ако не се вземат правилните решения. Трябва да се намери разумен изход от ситуацията“. Това коментира пред Нова телевизия криминалният психолог Тодор Тодоров.


 


„Моля се да се запази здравия разум. Нека тези хора, които имат интереси да са наясно, че говорим за човешки животи. Не е добре да се стига до крайности да се отстояват безпринципни позиции, което още повече насъсква хората”, коментира той.


 


„В доста моменти имаме неадекватност, проявявана от доста страни. Когато имаш тълпа, имаш анонимност, спираш да се притесняваш за последствия и оттам насетне подсъзнанието прави страшни неща”, каза още специалистът.


 


По-голямата част от хората на протестите са мирни. Те не са отишли там, за да се бият”, посочи той.


Що се отнася до футболните агитки, които също се включиха в големия протест от 2 септември, Тодоров заяви, че те доста често са вършили такава работа. Ползвали са ги едни или други партии. 


 


"Те са като всяка една организирана престъпна група. Имат си лидер или началник, който разпределя благата. А той поддържа контакти на по-високо ниво. За тях това си е работа. Няма значение кой плаща. Всеки може да ги ползва, когато си плати", обясни той.

Източник: https:blitz.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.