Красимир Вълчев с важни новини за лятната ваканция и матурите

https://mreja.bg/novini/krasimir-valchev-s-vazhni-novini-za-lyatnata-vakanciya-i-maturite/105224 Mreja.bg
Красимир Вълчев с важни новини за лятната ваканция и матурите


Министърът на образованието с важно съобщение за лятната ваканция и матурите. Красимир Вълчев заяви в ефира на бТВ какво ще случи, ако извънредното положение бъде удължено. Той каза, че има вероятност учебната година да бъде удължена и допълни, че всички трябва да имат нагласата, че това лято ще се учи малко повече. 


Министърът уточни, че ще бъдат засегнати юни месец и малко от месец юли. Той добави, че трябва да се настроим на мисълта, че карантината ще продължи. Вълчев се обърна към родителите със съвет да не планират почивките си за месец юни.


Относно матурите, той каза, че рано или късно те ще бъдат направени, но няма да се проведат онлайн, защото в подобна среда липсва равнопоставеност между учениците.


Красимир Вълчев изрази и съмнения относно провеждането на абитуриетнските балове. Той добави, че те вероятно ще бъдат отложение за месец юли, цитиран от БЛИЦ.


Министърът каза още, че учителите в детските градини също трябва да са с нагласата, че ще се учи повече.


Той коментира и проблема с отпуските, заявявайки че много родители вече вероятно са с изчерпан отпуск и няма да имат възможността да гледат децата си, както и финансовата възможност да ползват услугите на частни занимални.



0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.