Красимир Вълчев с последни новини за учениците и затварянето на училищата

https://mreja.bg/novini/krasimir-valchev-s-posledni-novini-za-uchenicite-i-zatvaryaneto-na-uchilishtata/106416 Mreja.bg
Красимир Вълчев с последни новини за учениците и затварянето на училищата


Красимир Вълчев с последни новини за учениците и затварянето на училищата


Красимир Вълчев отговори на въпроса, който най-силно вълнува родителите, а именно дали отново ще се стигне до затваряне на училищата. 


Той заяви категорично, че родителите могат да са спокойни, тъй като категорично не се предвижда цялостно преминаване към дистанционна форма на обучение.


Министърът на образованието и науката направи това съобщение във Варна.
 
Той припомни, че още през лятото е бил избран вариантът, който се прилага във  всички страни - превключване в дистанционна форма за отделни паралелки.


Вълчев се надява, че няма да има затворени цели училища, цели общини и цели области. Той поясни, че към момента имаме 4 на 1000 карантинирани паралелки. Очакваният са този процент да се повиши максимум до 1%. "Министерство на здравеопазването каза, че ще има прагови стойности, при които ще се дават предписания за преминаване в електронна среда", заяви министърът и  добави, че тези стойности ще бъдат значително по-високи от сегашните.


Вълчев поясни, че такива прагови стойности имаме при сезонните грипни вируси, но вече няма да има грипна ваканция, а ще се преминава директно към обучение в електронна среда. 


Относно скъсяване на 14-дневния срок за карантиниране на учениците, министърът заяви, че по случая трябва да се произнесе епидемиолог, тъй като се счита, че при наличието на вирус, тялото се изчиства за две седмици, пише pariteni.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.