Красимир Вълчев разкри какво ще се случи с образователната система заради извънредния режим, който бе въведен в страната

https://mreja.bg/novini/krasimir-valchev-razkri-kakvo-shte-se-sluchi-s-obrazovatelnata-sistema-zaradi-izvanredniya-rezhim-koyto-be-vaveden-v-stranata/105148 Mreja.bg
Красимир Вълчев разкри какво ще се случи с образователната система заради извънредния режим, който бе въведен в страната


Той се надява още в понеделник да започнат работа с 90% от учениците


„Във връзка с извънредното положение като мярка срещу разпространението на коронавируса, призовавам родителите към отговорност, дисциплина и солидарност. И аз се опасявам, че ще се пропусне материал, но вярвам, че сега е моментът да се направи необходимото за здравето на децата. Времето за екскурзии и оценки ще има и след това“. Това заяви на брифинг министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.


 


"Подготвихме системата за обучение в електронна среда. Голяма част от училищата имаха такава готовност. Сега правим по-голяма крачка. От понеделник стартираме обучение във виртуални класни стаи", каза още той. 


 


"Система с платформи дава голяма възможност за обучения. Училищата ще ползват системата Microsoft teams, надявам се да се подготви до края на другата седмица. Това, което трябва да направим е да започнем работа с голям брой ученици - очакваме да започнем с 90 % от тях още от понеделник. Това ще бъде компенсаторно обучение и заради грипните ваканции", допълни образователният министър. 


 


"Вече се подготвят видеа за децата, учителите си помагат", разкри Вълчев. 


"Важно е за по-малките ученици да се създаде група за комуникация - социални мрежи и електронни дневници. Апелирам родителите да създадат такива групи или да подпомогнат създаването", допълни образователният министър.


 


"Контактуваме с министрите на образованието в ЕС – почти няма страна, която да удължава учебната година и променяне на срока на изпит. Към момента нямаме информация кога ще е пика на епидемията от кооронавирус. Важното е сега да прекъснем епидемията", отговори образователният министър на въпрос за кандидат-студентската и ученическа кампания. 


 


"В следващата седмица ще се постараем да обхванем колкото можем повече ученици в дигитална система", коментира образователният министър.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.