Кошмарът в Гърция продължава

https://mreja.bg/novini/koshmarat-v-garciya-prodalzhava/108094 Mreja.bg
Кошмарът в Гърция продължава


Кошмарът в Гърция продължава


Президентът на Националната организация за обществено здраве (EODY) в Гърция съобщи, че скоростта на предаване на новия вариант на коронавируса е ужасяваща, съобщава "Катимерини".


Той добави, че се очаква увеличение на случаите тази седмица и следващата.


"Трябва да разгледаме възрастта на заразените и дали те попадат в интензивно отделение, за да бъдат интубирани, или имаме смъртни случаи", коментира Панайотис Аркуманеас. Той добави, че 99% от онези, които попадат в болница или в реанимация, не са ваксинирани.


Аркуманеас добави, че това е "пандемия на неваксинираните".


Делта вариантът вече е доминиращ при новите инфекции, като нови данни показват, че процентът на тези случаи се повишава с около 10 процентни пункта на седмица, допълни още той.


"Скоро ще достигне 70%, сега го виждаме на островите, особено на островите, които наблюдават нарастване на инфекциите", обясни той.


Патологът и експертът по инфекциозни болести Мариос Лазанас коментира, че времето на четвъртата вълна на пандемията е изненадало експертите.


"Честно казано, очаквахме го, но не и толкова бързо. Тоест, мислехме, че това цунами ще дойде в края на август, но дойде много по-бързо", добави Лазанас.


Той заяви, че делта е много по-заразна мутация и в същото време ваксинациите в Гърция не са напреднали до степен, в която би трябвало.


Експертът допълни, че в момента хората са ​​на почивка и има проблем с ваксинацията, пише news.bg.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.