Коронакриза и инвестиция в имоти: Каква е тенденцията в момента?

https://mreja.bg/novini/koronakriza-i-investiciya-v-imoti-kakva-e-tendenciyata-v-momenta/105911 Mreja.bg
Коронакриза и инвестиция в имоти: Каква е тенденцията в момента?


Българите продължават да инвестират в имоти, въпреки кризатаКризата не успя да намали интереса на инвеститорите към имоти. Напук на създалата се ситуация, най-големият дял на инвестициите у нас остава в имотите. Бизнес имотите и терените за строеж се радват на засилен инвеститорски интерес.Инвестициите в офис площите са  29%, а след тях се нареждат инвестициите в хотели - 15%. 


Данните сочат, че 66% от инвеститорите са местни купувачи. Нивата на доходността в трите основни пазарни сегмента запазват относителна стабилност.


В момента въпреки кризата, средните офертни наеми запазват нивата си от 13,5 евро на кв. м за офиси клас А и 10 евро на кв. м за клас В. Вероятно това е сред водещите причини за запазване на инвестиционния интерес към бизнес имоти.


Въпреки кризата покрай пандемията от коронавирус, в момента в активно строителство у нас са 396 хил. кв. м. Очаква се окончателното им завършване да стане факт между 2020 и 2022 г.


Очакваният на експертите са свързани със запазване на търсенето на качествени и модерни офис площи в установени бизнес локации. Според тях тази тенденция ще остане стабилна и през настоящата година.


Те са убедени, че активното строителство в момента ще запази тенденцията за усвояване на площите на етап „в строеж”.


От компанията отбелязват, че и в бъдеще ще се запазят изискванията на купувачите за добра локация, транспортна обезпеченост и допълнителни услуги, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.