Корнелия Нинова с остра реакция срещу Борисов

https://mreja.bg/novini/korneliya-ninova-s-ostra-reakciya-sreshtu-borisov/106101 Mreja.bg
Корнелия Нинова с остра реакция срещу Борисов


Корнелия Нинова с първи коментар след решението на Бойко Борисов


Корнелия Нинова не се забави да коментира програмната реч на Бойко Борисов. На страницата си във Фейсбук тя написа, че лидерът на ГЕРБ е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й.


Социалистката припомни, че темата за свикване на Велико народно събрание и промяна на Конституцията се поставя не за пръв път на вниманието на българското общество. Тя написа, че този въпрос е бил поставен и от Бойко Борисов в критични за него и партията му дни.


Корнелия Нинова добави, че чрез такива ходове той обикновено цели противопоставяне на една група българи на други и с това печели време и оцеляване.


Лидерката на БСП  е категорична, че Борисов не е човекът, който може да рестартира системата.


"Той е олицетворението на същата система - най-дълго управлявалият премиер в България и премиерът с най-лоши резултати в Европейския съюз. Борисов е символ на разграждането на държавността и няма как да е олицетворение на рестарта й", написа още Нинова.


Тя е категорична, че България има нужда от промяна на модела и тази промяна започва със смяната на неговия символ.


Социалистката добави още, че този парламент е изчерпан, тъй като е с най-ниско институционално доверие и няма авторитет да направи сериозна реформа.


Според нея единственият път е оставка на правителството, нови избори, парламент с ново доверие. Нинова добави, че едва тогава може да се проведе сериозен разговор за промяната на модела.
Източник: Блиц.бг


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.