Комин се взриви и разтресе Пловдив!

https://mreja.bg/novini/komin-se-vzrivi-i-raztrese-plovdiv/107733 Mreja.bg
Комин се взриви и разтресе Пловдив!


Зрелищен взрив на 75-метров комин в Пловдив разтресе цял квартал. Привлече любопитните погледи на десетки граждани, предава NOVA.


Огромното бетоново съоръжение, което рухна за секунди, се намираше на оживеното Карловско шосе, в северната индустриална зона. 


Коминът беше съборен чрез мощна контролирана експлозия, като половин час преди това полицията взе всички ограничителни мерки - спря движението на автомобилите и влаковете по близката линия, а с вой на сирени гражданите бяха предупредени за опасността.


В основата на коминното тяло беше заложено 40-килограма взривно вещество, като за целта бяха пробити над 300 дупки. Високият комин повече от 20 години не е в експлоатация. Той е бил част от някогашната консервна фабрика. Собственикът на терена го разчиства, за да построи на мястото търговски център.

Източник: https:novini.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.