Кога учениците ще се върнат в класните стаи?

https://mreja.bg/novini/koga-uchenicite-shte-se-varnat-v-klasnite-stai/108638 Mreja.bg
Кога учениците ще се върнат в класните стаи?


Кога учениците ще се върнат в класните стаи?


Отговорът на този въпрос вълнува ученици, родители и учители.


Министърът на образованието и науката проф. Николай Денков разкри кога най-рано може да се случи това.


Той посочи, че в момента работят за връщането на малките ученици в клас. И от думите му стана ясно, че се полагат усилия това да се случи още следващата седмица.


За "Свободна Европа" министърът заяви, че идеята е в училищата да се извършва тестване на учениците като за целта се осигурят безплатни тестове, които са за сметка на регионалните здравни инспекции. Денков добави, че това е вариантът училищата да могат да продължат работата си.


Просветният министър добави, че поддържа постоянна връзка със здравния министър д-р Стойчо Кацаров. Денков добави, че всички взети решенията и тези, които предстои да се взимат, не са политически.


Денков поясни, че въпреки постоянния си контакт с министъра на здравеопазването, той трябва да разреши много проблеми и често не успяват да обменят информация по възможно най-бързия начин, пише БЛИЦ.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.