Кога и как ще можем да се възползваме от данъчни облекчения

https://mreja.bg/novini/koga-i-kak-shte-mozhem-da-se-vazpolzvame-ot-danachni-oblekcheniya/107946 Mreja.bg
Кога и как ще можем да се възползваме от данъчни облекчения


Това ще стане възможно от следващата година


От следващата година ще може да ползваме данъчно облекчение при едно условие - да е издадена касова бележка или документ, удостоверяващ ремонта на жилището, съобщава БЛИЦ, позовавайки се на БНР.


Той трябва да е стойност 2000 лева, а отстъпката е 200 лева и разхода ще се впише в данъчната декларация на собственика на жилището.


Отстъпката важи само за труда на майстора, но не и за вложените строителни материали.


Задължително е майсторът да е регистриран търговец. Това гарантира по-голяма прозрачност и отчетност. Малка част от столичани, които в момента започват ремонт в жилището си, знаеха за тази възможност или пък са получавали документ, касов бон за платените средства.


Всякакъв тип ремонти- смяна на паркет, смяна на мебелите, ремонт на кухня, смяна на електрическа или ВИК - инсталацията са включени в това. Но в случая става въпрос само за жилищни имоти, а не за офиси, или имоти в търговски предприятия.


Платежният документ, фактурата или касовия бон за положения от майстора труд ще трябва да се пази до 2022 година, тъй като данъчната декларация се подава за предходната година.


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.