Китайски учени с важно разкритие за коронавируса

https://mreja.bg/novini/kitayski-ucheni-s-vazhno-razkritie-za-koronavirusa/105212 Mreja.bg
Китайски учени с важно разкритие за коронавируса


Китайски учени направиха важно разкритие за устойчивостта на коронавируса, анализирайки неговата пикова активност в периода от 20 януари до 4 февруари. За този период в света бяха регистрирани 24 000 случая. В 27 страни бяха констатирани случаи на заразата, която тръгна от Китай.


Китайски учени, провели изследването разкриват, че оптималните условия за предаване на коронавируса, са при температура от 5 до 8,72 градуса по Целзий и влажност на въздуха до 35-50 процента. Това съобщава китайският университет "Сун Ятсен", цитиран от световните информационни агенции, пише БЛИЦ.


За периода от 20 януари до 4 февруари 68,01% от пациентите бяха от китайската провинция Хубей.


Учените, извършили изследването, са се съобразили с инкубационния период на вируса, както и наложените карантинни мерки, които постепенно бяха въведени в различни градове.


В проучването те са установили, че при повишение на температурата над 8,72 градуса, активността на вируса веднага спада. При температура от 30 градуса инфекциозният му процент се равнява на нула, пише БЛИЦ, цитирайки думите на китайски учени. 


Към момента в Европа обстановката е най-сложна в Италия и Испания, следвани от Франция и Германия. 


У нас карантината се удължава до 13 април. Преди изтичането й властите ще вземат решение дали се налага нейното удължаване. Остават в сила въведените мерки за извънредно положение. 


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.